Lista e vendbanimeve shqiptare

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo është një listë e vendbanimeve shqiptare nepër botë, ku shqiptarët janë shumicë absolute apo pluraliste.

Bullgaria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

2rightarrow (Nuvola colors).svg Shiko gjithashtu artikullin Shqiptarët e Bullgarisë
Në Bullgari jetojnë rreth 500 Shqiptarë.

Haskovo[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Ivajlovgradit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Italia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

2rightarrow (Nuvola colors).svg Shiko gjithashtu artikullin Arbëreshët
Në Itali jetojnë rreth 500,000 Shqiptarë dhe rreth 100,000 Arbëreshë.

Abruco[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Provinca e Peskarës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pulia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Provinca e Foxhias[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Provinca e Tarantos[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bazilikata[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Provinca e Potencës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Provinca e Kampobasos[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kalabria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Provinca e Katanxaros[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Provinca e Kozencës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Provinca e Krotonës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kampanja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Provinca e Avelinos[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sicilia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Provinca e Palermos[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kroacia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

2rightarrow (Nuvola colors).svg Shiko gjithashtu artikullin Shqiptarët e Kroacisë
Në Kroaci jetojnë rreth 20,000 Shqiptarë.

Zhupania e Zarës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qyteti i Zarës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mali i Zi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

2rightarrow (Nuvola colors).svg Shiko gjithashtu artikullin Shqiptarët në Mal të Zi
Shqiptarët në Mal të Zi përbëjnë një komunitet prej 40,000 banorësh dhe kryesisht janë të vendosur në pjesë lindore të Malit të Zi.

Komuna e Tivarit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Plavës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Podgoricës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Rozhajës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Ulqinit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Serbia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

2rightarrow (Nuvola colors).svg Shiko gjithashtu artikullin Shqiptarët në Serbinë e Jugut
Në Serbi jetojnë rreth 60,000 Shqiptarë.

Jabllanica[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Medvegjës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pçinja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Bujanocit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Preshevës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Siria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

2rightarrow (Nuvola colors).svg Shiko gjithashtu artikullin Shqiptarët në Siri
Në Siri jetonë rreth 500 familje shqiptare.

Guvernorati i Damaskut[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qyteti i Damaskut[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ukraina[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

2rightarrow (Nuvola colors).svg Shiko gjithashtu artikullin Shqiptarët e Ukrainës
Në Ukrainë jetojnë rreth 15,000 Shqiptarë.

Odesa[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rajoni Bolhrad[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Zaporizhia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rajoni Priazovske[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]