List e mbretërve ilirë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Lista paraqet mbretërit ilirë, gjate antikitetit ne zonat e Ilirisë.

Name Herrschaftsgebiet Zeitraum
Agron Veriu i Shqipërisë, Mali i Zi,
Herzegowina
250 bis 231 v. Chr.
Ballaios Rhizon
und umliegende Landschaften
167 bis 135 v. Chr.
Bardylis I. Dardanien 385 deri 358 p.e.s.
Bardylis II. Dardanien ne shek 4. p.e.s.
Genthios Veriperëndim i Shqipërisë, Mali i Zi,
Herzegowina
181 deri 168 p.e.s.
Glaukias Taulantien 317 deri 302 p.e.s.
Monunios Dardanien që nga 180 p.e.s.
Skerdilaidas Veriu i Shqipërisë, Mali i Zi
Herzegowina
218 deri 205 p.e.s.
Teuta Veriu i Shqipërisë, Mali i Zi,
Herzegowina
230 deri 228 p.e.s.
Lista nuk ka pretendime se është e sakte dhe e plotë.