Përdoruesi:Liridon/Monumentet/Monumentet KS

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Për secilin artikull ka një kategori në Wikimedia Commons me foto nga Wiki Loves Monuments, që korrespondon me Kodin që secili monument ka.

1 - 999[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ilustrimi në wikipedia Emri/Artikulli ID me link ne kategorinë në Commons Plotësimi i vetive në Wikidata (ID, shteti, instance of) Id në Wikidata
Ndërtesa e hamamit të vjetër 2
Shtëpia e Familjes Korogli 3
Xhamia e Mazhiqit 4
Yes check.svgY U bë: Kisha Saksone "Shën Pjetri" 6
Kulla e Shaban Goskës 7
Yes check.svgY U bë: Kompleksi i Mullirit te Haxhi Zekes 8
Lokaliteti arkeologjik Llatkavica’ Miradi e Madhe 11
Yes check.svgY U bë: Kisha e Madhe (kisha e Radecit) në Rezallë 12
Yes check.svgY U bë: Kalaja në Pogragjë 20
Xhamia në Artanë 21
Shtëpia e Novobërdalive në Artanë 24
Tyrbja në Artanë 26
Shtëpia Muze e At Shtjefën Gjeqovit 36
Shtëpi me ballkon - Glasnoviq Josipa Maria. 41
Qyteza në Kleçkë 42
Kulla e Pashë Karadakut - Janjevë 43
Xhamia e Janjevës 44
Yes check.svgY U bë: Gërmadhat e Kishës së Shën Varvarës 61
Shtëpia e Isak Pozharanit 63
Xhamia Atik 66
Nekropoli tumular në Llashticë 74
Kalaja e Resulës në Pidiç 84
Kalaja e Mireshit (Dobërçanit) 87
Kalaja e Përlepnicës 90
Pendat në Hogosht 90
Xhamia e Cernicës (Minarja) 96
Kalaja vrojtuese në Zhegoc 103
Çezma e Sahit Agës 106
Oda e Fevzi Hoxhës 108
Xhamia e vjetër në Bresalc ku është mbajtur Flaka e Janarit 117
Xhamia në Dunav 118
Kisha e Shën Nikolles (Ikonat) 122
Kalaja e Kaçanikut 143
Xhamia në Begracë 152
Xhamia e vjetër në Han të Elezit 153
Xhamia në Gurëzi (Shtrazë) 163
Shkolla e muzikës në Gjilan (ish saraji i Mustafë Pashës) 168
Xhamia në Glloboçicë 171
Rrënojat e kishës në Buzovik 178
Kisha e Shën Anës në Dunav 180
Shtëpia e Zekirja Abdullahut 183
Xhamia në fsh. Pozharan 193
Mesxhidi në Sllakoc të Epërm 197
Xhamia e vjetër në fshatin Velekincë 208
Kisha e Shën Jozefit 216
Kisha e Shën Ndout në Binçë 217
Xhamia e Verbicës së Zhegocit 220
Xhamia e fshatit Pogragjë 221
Xhamia në fsh. Goden 224
Xhamia në fshatin Pidiç 226
Xhamia në fshatin Muqibabë 227
Xhamia në fshatin Llovcë 228
Xhami në fshatin Sllubicë 242
Gjurmët e kishës së vjetër në Bresalc 244
Xhamia në Meshinë 245
Xhamia në Vryqec 246
Yes check.svgY U bë: Gjurmët e kishës së vjetër në Verbicë të Kmetocit 248
Themelet e kishës së Çartme në Pogragjë 249
Gjurmët e kishës në Kishnapolë 250
Gjurmët e kishës së vjetër në Llashticë 251
Gjurmët e kishës së vjetër në Zhegoc 252
Xhamia në Kranidell 269
Xhamia në Tygjec 270
Hani i Shefkiut 277
Kompleks arkitktonik - 279
Xhamia në Busavatë 294
Koshi i Fevzi Hoxhës - Cërnicë 302
Makinë fshirëse e Fevzi Hoxhës – 303
Xhamia në Krilevë 311
Objekti i Kajmekamllakut 319
Objekti i ish depos ushtarake turke 320
Objekti i Teknikës Popullore 321
Manastiri i Dragancit 324
Kisha e Shëndrrimit në Pasjan 324
Manastiri i Shen Nikolles 325
Yes check.svgY U bë: Kulla e Goskajve 327
Shtëpia e Farush Okllapit 329
Xhamia e Mulla Jusufit 332
Tersija Urbanistike Çarshija e Madhe” 334
Xhamia e Haxhi Ymerit 335
Xhamia e Sinan Pashës 337
Kulla e Xhelë Hajdinit 338
Kulla e Hajdin Hajdinit 339
Kulla e Shaqë Hajdinit 340
Xhamia e Myderiz Ali Efendiut 342
Kulla e Fetah Kurexhajt 343
Kërëk xhamia – Namazxhah 345
Kulla e Kadri Vebi Zeqirit 346
Xhamia e Suziut 349
Xhamia e Ilijaz Kukës 350
Xhamia e Mehmed Pashës 351
Kroni te Shadërvani 352
Xhamia e Emin Pashës 353
Xhamia e Bajraklive 354
Gërmadhat e Hamamit të Vjetër në Pejë 355
Xhamia e Saraçit – Xhamia e Kukli Mehmed Beut 356
Lokaliteti arkeologjik Koka e Ilisë’ 357
Lokaliteti arkeologjik Gërnçarica’ 358
Kino Teatri Jusuf Gërvalla” 362
Kisha e Shën Katarinës 363
Gërmadhat e kishës së Shën Nikolles 364
Xhamia e Sejdi beut 369
Xhamia e Çatip Sinanit - Ljevisha 370
Xhamia e Terxhyman Iskenderit 371
Xhamia e Haxhi Ramadanit 372
Xhamia e Ahmed beut 373
Kisha e Shën Ndout 375
Kisha e Shën Gjergjit 376
Kisha Shën Kryqes 377
Kisha e Zojës së Bekuar 379
Xhamia e Qohaxhi Mahmudit 387
Manastiri i Graçanicës 390
Kroni i Abërit 392
Xhamia e Xhafer Efendiut 393
Xhamia Mezxhid 394
Xhamia e Haxhi Kasëmit 395
Xhamia e Terzi mahallës 402
Konkatedrala Zonja Ndihmëtare 403
Teqja Halveti 404
Kisha e Shën Nikollës 406
Teqja e Kaderiut 406
Teqja e Kaderive 406
Teqja e Rufaive 407
Tyrbja e Musa Efendiut 410
Tyrbja e Tezqir babës 411
Tyrbja e Dallgën babës 412
Nishani i Suziut 415
Kompleksi i Karabashit 416
Kompleksi i Teqes Sinani 417
Tyrbja e Kalendar babës 419
Medresja e Sinan Pashës 420
Përmendore mbivarore e Emin Pashës 425
Çeshme e gurit Beledije 426
Kroi I Binbashit 427
Kroi i Shatërvanit 428
Ura e vjetër e gurit në Prizren 430
Mulliri në Tabakhane 431
Shtëpi banimi - Florim Zeneli - Kumrije Rama 433
Shtëpia e Shoqatës së Gjyetarëve 435
Ndërtesa e hamamit të vjetër 437
Kulla e Sahatit 438
Kulla e Tupellëve 440
Ndërtesa e Xhafer Devës (Shek.XIX) 445
Shtëpi banimi Xhafer Deva (1930) 453
Hotel Jadran’ 457
Kulla e Sali Kajtazit 464
Kulla e Asllan Tupellës 465
Kompleksi Monumental i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit 468
Ndërtesa në rr. Çlirimi i Popullit 40 – familjes Grazhdo 469
Teqja e Hafuz Halil Mripës 474
Teqja e Jonuz Efendisë 475
Shtëpia e Adem aga Gjonit 476
Mejtepi në Koshtovë 477
Ndërtesa e Sheh Hasanit 478
Kisha Katolike në Vinarc të Epërme 479
Kulla e Ymer Ymerit 484
Shtëpia e familjes Fishekçiu 505
Shtëpia e familjes Pomaku 506
Shtëpia e familjes Myftiu 507
Shtëpia e Ymer Prizrenit 510
Shtëpia e Destan Kabashit 511
Selamllëku i Shani Efendiut 523
Xhamia në Vllahi 531
Kulla e Halim Miftarit 533
Shtëpia e Jonuz Agallarit 535
Kulla e Binak Dinës 540
Kulla e Fazli Buqollit 554
Ndërtesë banimi në rr.Gani Çavdarbasha nr.17 – shtëpia e Shehzades 559
Shtëpia e Zija Beut 566
Shtëpia e familjes Rekathati 570
Shtëpia e familjes Okqaboll 572
Shtëpia e familjes Arapi 582
Shtëpia e familjes Perolli 585
Shtëpia –kullë e Don Lush Gjergjit 588
Kulla e Ali Bajraktarit 590
Mulli në fshatin Binçë 595
Mulliri i Vishëve nga Verbani i ndërtuar në Binçë 596
Kullë shqiptare e Jashar Pashës 597
Xhamia e Gerqarve 599
Xhamia e Honkës 600
Xhamia e Kusarit 601
Kompleksi Xhamija e Hadumit 602
Xhamia e Sefes 604
Xhamia e Mahmut Pashes 605
Velanica e Vishëve nga Verbani 611
Shtëpia e familjes Paçarizi 619
Islahana e vjetër 622
Ndërtesa e Kuvendit të vjetër 628
Ndërtesa e shkollës së mesme Ryzhdie 631
Xhamia e Re 637
Kisha katolike e Shën Andonit 638
Kisha e Shën Palit dhe Shën Pjetrit 639
Teqja e Sheh Banit 640
Tyrbja e Teqes Bektashive 641
Lokaliteti arkeologjik te kisha në Bob 643
Kalaja e Llanishtës 645
Truporja e drurit e Zojës Caragore 657
Qyteza -Kodra e gjytetit” 684
Qyteza Parahistorike (Gradina) 691
Fortifikata Maja e Zezë në Graboc të Epërm 696
Nekropoli mesjetar në Graboc të Ulët 704
Teqja e Madhe 705
Kalaja e Harilaqit 707
Fortesa parahistorike në Bellaçec 712
Gërmadhat e kishës së vjetër në Fushticë 715
Qyteza e vogël dhe e madhe në Vuçak 720
Tuma e vetmuar në Llapushnik 723
Fortifikata Gjyteti i Madh’ në Tushilë 730
Kulla e Sali Shalës 737
Kulla e Shaban Mehmetit 745
Teqja e Babës Ali 751
Tyrbja e Sheh Ramës 752
Teqja e Sheh Lites 753
Kulla e SylëRegjëve 766
Ndërtesa e postës së pare të qytetit 775
Kulla e Ymer Vesel Regjaj 779
Manastiri Rëgjavc 780
Shtëpia e Dobrunave – Polloshka 782
Shtëpia e Ali Vokshit 783
Kulla e Abdullah Pashë Drenit 784
Shtëpija Tradicionale e Nimon Ferizit 785
Shtëpia e Demush Ferizit 791
Kishë paleokristiane në Paldeonicë 797
Shtëpia Banimi në Leshtarë (Jusuf Ademi) 800
Mullir i Cal Malushit 803
Mulliri i Tahir Lush Bërdynaj 806
Shtëpia e Sylë Haskut 810
Shtëpia e Rahim Sadikut (Shtëpia ku u strehua Mulla Idrizi) 812
Kulla e Shaim Dulës 814
Kulla e Mehmet Hanës 815
Kulla e Jupave 816
Kulla e Sulejman Vokshi 817
Kulla e Ibrahim Dyles 818
Kulla e Astrit Kryeziut 819
Xhamia e Sanxhakut 820
Oda e Familjës Luzha në Begrace 821
Shtëpi Banimi në Përlepnicë (Muahmer Shabani) 823
Shpella e Radacit – Lokalitet Arkeologjik 824
Shtëpia e Hamdi Demollit 825
Shtëpia e Abdyl Cakollit 828
Shtëpia e Kulturës 836
Mulli binjak në Hogosht 839
Shtëpia muze e Kadri Zekës 841
Shtëpia e Lot Vakut 842
Shtëpia tradicionale e Xhafer Grezdes 844
Shtëpia tradicionale e Rexhep Qarrit 845
Ura e Tabakeve 847
Kulla e Tahir Gagicës 848
Shtëpia e Hamdi Arif Rashitit 849
Kisha e Dëftimit të Shën Mërisë 854
Gryka e Llapushnicës 855
Yes check.svgY U bë: Manastiri Qeli’ (Burg) 856
Ura e Terzive 863
Kompleksi Hani i Haraqisë” 864
Medresa e Madhe 866
Medresa e Vogël 867
Mejtepi Ruzhdije - Shkolla e Parë Shqipe 868
Mejtepi i Halil Efendisë 869
Xhamia e Gërmovës 881
Stacioni i Trenit Lutogllavë 888
Kisha e Shën Gjonit 895
Xhamia e Dubovës Madhe 908
Xhamia e fshatit Drelaj 914
Xhamia e Jabllanicës Madhe 915
Xhamia e Leshanit 917
Xhamia e Lubeniqit 918
Xhamia e Novosellës 922
Xhamia në fshatin Ruhot 923
Shtëpia e Heroit të Popullit Bora Vukmiroviq 925
Shpella e Murgjëve në Gryken e Rugovës 927
Lokaliteti arkeologjik Tuma’ 947
Lokaliteti arkeologjik Qyteza’ 948
Lokaliteti arkeologjik në Kryshec 949
Lokaliteti arkeologjik në Vranoc 950
Gërmadhat e mureve të Shën Markut 952
Gërmadhat e kishes varrezore të Shën Gjergjit 953
Gërmadhat e kishës së Shën Dhimitrit 954
Gërmadhat e mureve mesjetare në Duarinje 955
Varret e vjetra mbi livadhet e Savës 957
Konaku i Haki Spahiut 962
Konaku i Kasapollëve 963
Konaku i Tahir Begut 964
Mulliri i Beqir Halil Haxhosaj 964
Kroni i Bajrakli Xhamisë 965
Kroni i Bajram Bogut 966
Kroni te shtëpia e kulturës Kajnaku” 968
Tyrbja e Sheh Fetahut me varreza 972
Tyrbja e Sheh Qylit 973
Muzeu Etnografik 975
Shtëpia tradicionale e Mazllom Zherkes 976
Shtepia e vjeter e Jelena Jokiqit 977
Shtëpia Beqir (Avdush) Haxhibeqiri 978
Kulla e Jashar Pashës 982
Kulla e Ministerit 985
Shtepi e familjës Bakija 986
Kulla e Nitajve 987
Kulla e Qamil Limanit 989
Kisha e Shndërrimit 992
Shtepia e Naim Zajmit 994
Shtëpia e Qehajve 997
Çezme në Vllasali 998
Kulla e Qemajl Nushit 999

1000 - 1999[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ilustrimi në wikipedia Emri/Artikulli ID me link ne kategorinë në Commons Plotësimi i vetive në Wikidata (ID, shteti, instance of) Id në Wikidata
Çezme në Jasenovik (Jovanovic Gjorgjes) 1002
Kulla e Sheremetit 1003
Kulla e Zenel Beut 1005
Xhamia e Kushumliut 1006
Shtëpia tradicionale e Basri Kryeziut 1007
Shtëpia tradicionale e Osman (Hysen) Ponoshecit 1009
Shtëpia tradicionale e Abaz Manxhukës 1013
Taphanja 1022
Tyrbja e Shtatë Qikave ( varrezat e motrave Bejtullahu) 1025
Ndërtesa e shkollës fillore në gjuhen shqipe 1026
Tyrbja e Tahir Efendis me varreza 1028
Mulli në Jasenovik 1035
Shtëpia e Adem Muhaxherit 1037
Shtëpia e Enver Hadrit 1052
Lapidari i Lidhjes së Prizrenit 1055
Mejtepi i Haxhi Ymerit 1056
Ura e Fshejt 1057
Shtëpia e Karaman Locit 1064
Shtëpia - kullë e Halit Selmanit – Stagovë 1067
Shtëpia kullë e Rufki Brahës Stagovë 1068
Shtëpia - kullë e Xhemajl Brahës 1070
Kulla e Tahir Reshitit 1078
Xhamia e fshatit 1083
Shtëpia e Shaip Hysajt nëStagovë 1092
Xhamia e fshatit 1093
Tyrbja e Selim Dedës 1114
Xhamia e fshatit (Berat xhamia) 1115
Shtëpia e Heroit të Popullit Milladin Popovic 1127
Shtëpi banimi Pilingjurka 1130
Shtëpia e Heroit të Popullit Ramiz Sadiku 1131
Tyrbe 1138
Stacioni i Trenit Pejë 1143
Taftali Xhamia 1144
Xhamia e Deftedarit 1146
Ura e Gurit ( ura N’gur) 1148
Ura në grykën e Rugovës 1149
Ura në gryken e Rugovës 1149
Varri i Ali Pashë Gucisë 1152
Përmendorja mbivarrore e Halil Beut, në Xhamin e Kurshumlisë 1154
Varri i Haxhi Zekës 1155
Xhamia e Kuqe 1156
Xhamia e Mesxhitit 1157
Xhamia e Pehlivanit 1158
Xhamia e Kullës së Sahatit 1159
Xhamia e Xhylfahatunit 1160
Qendra Zejtare 1161
Teresia urbanistike Çarshia e Vjeter’ 1162
Shtëpia e Ajet Kokës 1167
Kompleks arkitektonik - Lagja Dacaj në Puset e Nikës (Pustenik) 1169
Lagjja e Bravëve –lagje arkitektonike dhe historike në Puset e Nikës 1170
Shtëpi –kullë e Nuhi Bravës - Puset e Nikës 1172
Shtëpia e Islam, Nazmi e Rufat Bravës - NDSH – eista 1173
Shtëpi Kullë e Muharrem Currit 1177
Shtëpi me mur guri – në Seçishtë ( Shefki Shkretës) 1181
Shtëpi –kullë e Baki Currit – Dermnjak 1183
Kalaja e antikitetit të vonë në Topanicë 1197
Kalaja e Kamenicës (Dardanë) 1198
Kalaja e antikitetit të vonë në Kranidell 1199
Shtëpi me çardak e Sejdi Ismajl Budrigës 1201
Shtëpi në Makresh të Epërm (Jovic Bllagojës) 1204
Shpella e Resulës 1206
Shpella e Bresalcit 1207
Kulla e Jonuz Hasan Tafollit 1208
Xhamia e fshatit 1210
Mulliri i vjetër i familjes Buzhala 1211
Tyrbe Lezi 1214
Xhamia e Bardhë 1215
Mulliri i Berishëve 1216
Lokaliteti arkeologjik në Stanishor 1222
Xhamia e Gazi Mehmed Pashës në Leshan 1233
Lokaliteti arkeologjik Qyteza’ 1237
Xhamia e fshatit 1239
Shtëpia e Ibrahim Ramë Bllacës 1243
Xhamia e fshatit 1250
Ura e fshatit 1270
Mulliri i Islam Zenelit 1283
Mulliri I Avdyl Zenel Jasiqi 1289
Tyrbja e Sadri Pepaj 1291
Mulliri i Sadik Berishës 1302
Mulliri I Daut Osë Hulaj 1317
Kulla e Sahatit e Mahmud Pashës 1341
Kulla e Pjetër Prenk Palajt 1365
Qardaku i Azem Hamzë Ahmetaj 1367
Xhamia në fshatin Dranoc 1371
Kulla e Ismail Hodaj Pogaj 1381
Xhamia e fshatit Lëbushë 1385
Kapela e At Shtjefën Gjeqovit 1387
Teqja e Sheh Rexhës 1389
Tyrbja e Ymer babës 1393
Trafot elektrike në Prizren 1394
Minarja e Arasta Xhamisë 1395
Kulla e Ramë Stojkaj 1408
Hidroelektrana - Muzeu i Elektroekonomisë 1425
Xhamia e fshatit 1435
Mulliri i fshatit Mulliq 1436
Kulla e Gani (Elez) Mehmetit 1441
Kulla e Ramë Zeqë Brovines 1447
Mulliri i Shabanajve 1458
Xhamia e fshatit Ponoshec 1469
Blini në fshatin Rastavicë 1516
Mulliri i Gjikokajve 1536
Xhamia e Deçanit 1539
Xhamia e Lagjës Qokë 1552
Kulla e Tafë Hoxhës 1562
Tyrbja Pule 1595
Tyrbja e Dervish Danes 1597
Mejtepi në fshatin Lluka e Epërme 1622
Kulla e Sadik Nivokazit 1637
Kulla e Rexhep Ukës 1678
Xhamia e fshatit Dobrosh 1679
Kulla e Sahit Avdylit 1707
Kulla e Arif Musës 1709
Kulla e Ahmet Islamit 1710
Kulla e Osman Bajramit 1715
Kulla e Syl (Arif) Aliaj 1717
Xhamia në fshtin Carrabreg 1737
Kulla e Tal Belit 1744
Teqe – Fatime Shehu 1761
Kulla e Mehmet Pashës 1767
Kulla e Sahatit 1768
Xhamia e Kasumit 1769
Xhamia e Sokolit 1772
Teqja Halveti 1774
Shtëpija e Mustafa Jusuf Kadriut 1775
Kulla e Arif Myftarit 1780
Kullë - shtëpi e Qamil Vuqitërnës 1789
Kulla e Hajrulla Qantës 1791
Kroni i vjetër 1792
Teqja e Melamive 1793
Kullë – Tahir Rrahmani 1794
Xhamia e fshatit 1798
Minarja e xhamis së fshatit 1805
Xhamia e fshatit 1816
Mulliri - Zenel Beka. 1830
Xhamia e fshatit Uqë 1848
Xhamia e Mehmet Hakisë Errsojit 1859
Kulla e Halil Dervish Sylaj 1870
Kulla e Haxhi Buleshkaj 1871
Kalaja e Prizrenit 1967
Kisha e Shën Premtës (Kisha e Levishës) 1974
Kisha e Shën Premtës 1974

2000 - 2999[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ilustrimi në wikipedia Emri/Artikulli ID me link ne kategorinë në Commons Plotësimi i vetive në Wikidata (ID, shteti, instance of) Id në Wikidata
Kulla e Ali Gecit 2055
Xhamia e Kukli Beut, Bresanë 2056
Kulla e Demëukëve 2058
Ura e gurit ne Zallç 2069
Kulla e Qerim Rugovës 2077
Konaku i Jashar Pashes 2080
Xhamia e Tedelit 2081
Lokaliteti Arkeologjik i Sukës së Cermjanit 2085
Patrikana e Pejës 2087
Tyrbja dhe Xhamia e Sukës së Cermjanit 2092
ULPIANA-lokaliteti arkeologjik 2120
Lokaliteti arkeologjik Vindenis Polanicë’ 2121
Mulliri i Qelë Bicaj 2131
Kulla e Rexhë Fetahut 2134
Kulla e Bashor Pren Gegaj 2135
Xhamia e fshatit Vokshë 2136
Xhamija e vjeter e Istogut 2222
Kulla e Hamdi Halil Osmanaj 2275
Kisha e Shën Nikollës 2284
Kulla e Osman Jakupit 2360
Kulla e Haxhi Mustafës (Met Brahimi) 2363
Kulla e Tahir Isuf Osmanaj 2365
Kulla e Kaqel Rames 2366
Shtëpi banimi - Veton Hoti 2367
Xhamia e fshatit Turbuhovc 2374
Shtëpi banimi - Familja Qarri 2377
Shtëpi banimi - Luan Rudi 2389
Instituti për TBC 2399
Shtëpi banimi – Rashit Rashiti 2404
Shtëpi banimi – Brahim Brahim 2417
Kulla e Sali Osmon Bicaj 2419
Kulla e Sali Bajram Dreshaj 2434
Shtëpi banimi - Osman Asllani 2475
Shtëpi banimi – Shefqet Mehmeti 2477
Shtëpi banimi - Kurtesh Sylejmani 2478
Shtëpi banimi – Zejnullah Qaushi 2480
Xhamia e fshatit 2482
Kulla e Adem Ademajt 2486
Kulla e Hamëz Rrustemit (Bajraktarëve) 2492
Gërmadhat e kishes Paleokristiane ne Raqë 2522
Teqja e Sheh Eminit 2522
Kulla dhe Mulliri i Ali Bel Bicaj 2560
Sharra e Qelë Bicaj 2561
Xhamia e fshatit Studenic 2565
Kulla e Zeqir Hakaj 2568
Flladnikë – Ramadan Ismaili 2569
Kullë - Rexhë Gashi 2573
Hambar – Smail Veseli 2577
Kullë - Rexhep Thaqi 2579
Mulliri - Jetish Mala 2579
Xhamia në fshatin Kaliçan 2581
Kulla e Lash Ukaj 2584
Mulliri i Mazo Hajdarpashiq 2586
Kulla e Shaban Turkaj 2589
Kulla e Sadik Selmanit 2595
Mulliri i Ibish Arifit 2596
Kulla e Halil Ali Mavraj 2598
Kulla e Avdurrahman Ramë Kajtazit 2599
Kulla e Nimon Bardh Shatrit 2604
Xhamia e fshatit Tomoc 2605
Kulla e Ethem Godenit 2607
Kulla e Ymer Poges 2611
Kulla e Kuklecve 2613
Kulla e Kukajve 2613
Kulla e Sahit Iberdemaj 2634
Xhamia e Hasan Ages 2638
Kulla e Gani Sejdiu 2643
Shtëpi banimi – Ismet Veseli 2656
Shtëpi banimi - Fetah Loshi 2670
Kisha katolike e Shën Bumit 2679
Hambari i Feriz Llashticës në Llashticë 2681
Shtëpia e Haxhi Ahmetit 2685
Oda e Haxhi Ahmetit 2686
Shtëpia banimi ne Gërmovë(Ismet Jashar Misinit) 2687
Teqja e Sheh Zenel Abedinit 2690
Mshtekna e Artanës - dru i rrallë 2691
Xhamia në Zhujë 2692
Mulliri –muze i Frrok Dokiqit 2696
Kullë në Letnicë -–( e Ivanit) 2698
Xhamia në Kryenik 2699
Qyteti Mesjetar i Novobërdës 2700
Shtëpi –kullë në Letnicë (e Josipit) 2700
Kulla e Hysni Koshit 2706
Kulla e Sahatit 2708
Shtëpi banimi – Hajdar Riza 2709
Shtëpi banimi – Musli Hoxha 2710
Hamami i vogel 2711
Xhamia e Llapit 2712
Shkolla Fillore: Elena Gjika” 2712
Shtëpi banimi – Gëzim Konjusha 2713
Shtëpi banimi – Mirnije Lleshi 2714
Shtëpi banimi - Bujar Xheli 2716
Arkivi i Prishtinës 2723
Shtëpi banimi – Fatime Shehu 2726
Kulla e Isa Zymber Binakaj 2730
Kisha e Zonjës Mari 2734
Shtëpi banimi në Letnicë – (Nikollë Mitës) 2737
Xhamia e Sllatinës së Epërme 2738
Kishë dhe Shkollë fillore në gjuhën shqipe 2741
Shenjtore e shpellës (Parahistori) 2744
Manastiri i Binaçit 2745
Permendore e LNÇ 2746
Shkolla e Parë shqipe 2747
Lokaliteti arkeologjik Qyteza’ 2748
Lokaliteti arkeologjik Priboj’ 2749
Lokaliteti arkeologjik Fusha e madhedhe Tuma’ 2750
Lokaliteti arkeologjik Kalaja-Qyteza’ 2751
Xhamia në Shalë (Sedllarë) 2760
Sahat Kulla e Sahatit 2764
Lokaliteti arkeologjik Municip DD’ 2765
Xhamia e Mbretit 2766
Kisha katolike në Bardhaniq 2768
Kalaja e fshatit Lipë 2772
Shtëpia e Shemsedin Kirjatani 2775
Hamami i Madh 2776
Shtepi banimi (ish Akademia e Shkencave dhe Arteve) 2781
Xhamia e Çarshisë 2782
Kulla e Sahatit 2783
Shtëpia e Agustin Lorencit 2792
Hamam Xhamija 2794
Shtëpia e Osman Deçanit 2796
Mulliri i Sylëregjëve 2800
Mulliri i Halil Mehmet Bricorit 2801
Shtëpi banimi (Ehat Musës) 2802
Kishë varrezore e Shën Jeremisë 2813
Kisha e Shën Gjonit 2820
Gërmadhat e kullave (Idvorc) 2823
Shkolla fillore me park të pishave 2824
Kulla e Ramë Shabanit 2826
Kulla e Zymer Himës 2828
Kulla e Sadik Shehut 2829
Kulla e Brahim Hoxhës 2830
Kulla e Jah Ymerit 2831
Kulla e Haxhi Osë Miftarit 2832
Lokaliteti arkeologjik në Doberdol 2834
Murgorja e Zojës së Bekuar në Belle 2837
Konaku i Mahmut Begollve 2842
Manastiri i Sokolicës 2843
Xhamia e Gazi Ali Beut (1444) 2844
Lokalitet Parahistorik dhe Mesjetë në Samadrexhë 2849
Hamami i Vjetër 2850
Ura mesjetare me nëntë harqe 2851
Kështjella Kalaja” Kulla e Vjetër 2852
Varret e vjetra në Majen e Buçanit 2853
Shtëpia e Kahreman Locit 2854
Kisha e Shën Spasit (Shëlbuesit) 2855
Teqeja e Gacaferve 2857
Ura e vjetër e gurit në grykën e Lumbardhit (Bistricës) 2858
Tyrbja e Musa Kesexhisë 2859
Manastiri Duboki Potok 2860
Kisha e Shën Nikollës - Crepullë 2861
Gërmadhat e kishës në Banjë 2862
Kisha e Shën Premtes 2863
Gërmadhat e kishës së vogël në Jasenovik 2865
Manastiri i Premtit të Shenjtë 2867
Gërmadhat e Kishës së vogël -Livadhet e Mëdha’ 2868
Përmendoret e viteve 1914 - 15 - 16 – 17 2868
Gërmadhat e Kishës Borjan 2870
Gërmadhat e Manastirit të ShënJelenës dhe Konstantinit Sllatinë 2871
Gërmadhat e Karaullës Turke Ostraqë 2872
Gërmadhat e kishës varrore 2873
Kisha e Gjymtimit të Gjonit 2874
Gërmadhat e kishës varrore në vendin Mijatovic - Jerinje e Poshtme 2875
Kështjella Mesjetare e Zveçanit 2876
Kompleksi i Kullës së Isë Boletinit 2878
Manastiri i Banjskës 2880
Kisha e Teodorit të Shenjtë, Biti e Poshtme 2883
Gërmadhat e kalasë antikë Gradishta’ 2885
Kisha në Ferizaj - Koleksioni i Ikonave të Shën Uroshit 2886
Lokaliteti arkeologjik Ordine’ 2887
Manastiri i Uroshit të Shenjtë, Nerodime 2888
Gërmadhat e Kishës varrezore e Shën Premtes 2889
Gërmadhat e Kishës varrezore e Shën Nikolles 2890
Kisha e ngritur Zonjës së Bekuar - Nerodime e Epërme 2891
Lokalitetet arkeologjik në fshatin Doblibare 2892
Ura e Taliqit 2892
Tumat ilire te ura e Fshejt në Ujzë 2893
Teqja e Sheh Danjollit 2893
Përmendorja e LNÇ – së 2894
Gërmadhat e qytetit mesjetar 2895
Gërmadhat e kompleksit mesjetar 2896
Qyteti i Vjetër i Trepçës 2897
Kisha e Shën Nikollës –Tutiqëve 2898
Kisha e Shën Gjorgje Runoviqit 2899
Kisha e Shën Nikollës” Nerodime e Epërme 2900
Lokaliteti arkeologjik dhe Kisha mesjetare 2901
Kisha e Shpalljes se Virgjëreshës, Lipjan 2903
Bunkeri i LNÇ - së - Vrrellë 2904
Gërmadhat e kishës së Shën Gjonit në Sllovi 2905
Gërmadhat e kishës së Shën Nikollës” 2906
Gërmadhat e Manastirit mesjetarë Shën Gjergji në Sllovi 2907
Kisha e Shën Dielës – Dëftimi i Shën Mërisë 2908
Ndërtesa e Lidhjes së Prizrenit 2909
Kompleksi I Mahallës së Marashit 2910
Tyrbja e Isak Babës 2911
Fortesë Antikë - Gjyteti i Strofcit 2912
Kishë varrezore e fshatit në Topliçan 2912
Kishë e vogël fshati Topliqan - Kishë Varrezore 2912
Shkolla fillore në gjuhën Sërbe - 1882 2913
Gërmadhat e kishës se vogël varrore 2921
Çeshme e Gurit në oborrin e kullës së Sahatit 2922
Çeshmja e Destan Kabashit 2923
Tabakhana 2924
Lokaliteti arkeologjik Kalaja në Kulinë 2925
Tjerrtorja-lokaliteti neolitik (Vendzbulimi i Hyjneshës në Fron) 2926
Lokalitetet arkeologjike parahistorike të një areali në Plandishtë dhe Shevarikë 2927
Lokaliteti neolitik në Glladnicë 2929
Qyteza e fortifikuar në Veletin-Shashkoc 2930
Lokaliteti Arkeologjik - Kalaja (Qyteza) 2931
Kalaja e Ballocit 2932
Lokaliteti arkeologjik -Maja e Llapit (Vërhllab’) 2933
Kalaja Antikë dhe mesjetare në Vërboc 2934
Nekropola Romake 2935
Kisha e Shën Nikollës në Sredskë 2937
Gërmadhat e Kishës së Shën Gjergjit në Runik 2938
Kisha varrore e Shën Gjergjit në Runik 2938
Kisha e Virgjëreshës së Shenjtë në Sredskë 2939
Manastiri i Deviçit, Skënderaj 2940
Gërmadhë e Kishës së Murgeshave 2942
Gërmadhat e Kishës së Shën Gjonit 2943
Lokaliteti Parahistorik (Neolitik) Runikut 2944
Gërmadhat e objektit fetar Buzez (Namazxhah) 2945
Gërmadhat e kalasë së Korishës 2946
Manastiri i i Arkangjelit të Shenjtë 2947
Qyteti i Epërm (Vishegrad) 2948
Kishë murgjish të Shën Nikollës në grykën e Bistricës 2949
Kisha e Shën Nikollës 2950
Kisha e Apostujve të Shenjtë (ose Premtit të Shenjtë) 2951
Kisha e Shën Gjergjit, Sredskë 2952
Kisha e Nikollës së Shejntë, Drajqiq 2953
Kisha e Nikollës së Shejntë 2954
Kisha e Shën Mërisë me koleksionin e 7 ikonave në Pllanjan 2955
Kisha e Shën Gjergjit 2956
Gërmadhat e kishës së Shortarisë në Reçak 2958
Xhamia e Jashar Pashës 2959
Xhamia e Pirinazit 2960
Tyrbja e Bajraktarit 2961
Shtëpi banimi (Hyjnilereve) 2962
Biblioteka Hivzi Sylejmani” 2963
Shadërvani i vjetër 2964
Kisha e Shën Gjergjit në Reçan 2966
Kisha e Shën Ilisë me 11 ikona në Llokvicë 2967
Kisha e Virgjëreshës së Shenjtë në Hodegetri 2968
Gërmadhat e murgores dhe manastirit të Shën Pjetrit në Kabash 2976
Rrënojat e manastirit dhe kisha e Shën Pjetrit dhe Pavlit 2976
Kompleksi Nënkalaja, Pantelija dhe Potok mahallës 2983
Kisha e Shën Nikollës në Lubizhdë 2986
Manastiri i Treshit të Shenjtë, Mushtisht 2990
Gërmadhat e kishës Muzhiqan 2991
Gërmadhat e murgores në kodrën e Matos 2992
Gërmadhat e murgores Rusenica 2993
Qyteti I Epërm(Vishegrad) –gërmadhat e kështjellës së epërme 2994
Lokaliteti arkeologjik i periudhës romake në Irzniq 2995
Kështjella në Gexhë 2995
Lokaliteti shumështresor në Hisarë 2996
Lokaliteti Arkeologjik Hisarishtë 2997

3000 - 3999[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ilustrimi në wikipedia Emri/Artikulli ID me link ne kategorinë në Commons Plotësimi i vetive në Wikidata (ID, shteti, instance of) Id në Wikidata
Gërmadhat e kishës së Shën Llukës 3000
Manastiri i Kryeengjujve 3002
Manastiri i Markut të Shenjtë, Korishë 3003
Lokaliteti Arkeologjik në Maskit 3004
Vetmia e Shën Petritit 3005
Mbetjet e kishës së Lubizhdës 3006
Mbetjet e pirgut mesjetar 3007
Guri i murgjeve-mbetjet e kishës murgore 3008
Lokaliteti Arkeologjiki romak ne Pozhigë 3009
Rrënojat e kishës varrezore në Quvik 3010
Nekropola tumulare në Romajë 3011
Rrënojat e kishës së Shën Nikollës 3013
Rrënoja e kishës dhe të mureve në Korishë 3014
Rrënojat e kishës me varre të vjetra 3015
Tuma Ilire në Malishevë 3016
Gërmadhat e Gjytetit – Fortesë Antikë 3017
Kisha e Shën Nikollës në Qabiq 3019
Kisha e Shën Dhimitrit në Pogragjë 3020
Kisha e Epërme në Pogragjë 3021
Kisha e Shën Nikollës në Mleqan 3022
Kisha e Shën Nikollës 3023
Rrënojat e Manastirit të Dollcit 3024
Manastiri i Budisalcit 3025
Kisha e Shën Ndrrimit 3025
Gërmadhat e Manastirit Shën Pjetri & Pali’ 3027
Gërmadhat e kishës ne Svërh-Volljakë 3028
Lokaliteti arkeologjik Qyteza’ 3029
Gërmadhat e varrit te antikës së vonë ne Hogosht 3030
Lokaliteti arkeologjik Ogragjë’ 3031
Gërmadhat e Lokalitetit Arkeologjik Antik 'Stacio Herculana' 3032
Gërmadhat e qytetit antik (Petriçi imadh dhe i vogël) ose Kalaja e madhe dhe e vogël në Petriç 3033
Lokaliteti Arkeologjik -'Tuma-Gur' 3034
Lokaliteti Arkeologjik - Pusi i Gogës 3035
Kalaja (Kalaja e Izhancit) 3036
Nekropoli tumular në Gërlicë 3037
Lokaliteti arkeologjik te Kisha 3038
Kisha në Muzhiçan 3039
Gjyteti i Topilles Guri i Markut’ 3040
Çeshma përkujtimore, 1943 (LNÇ) 3041
Gërmadhat e themeleve të Kishës në Petrovë 3042
Vakufnama e Suziut 3043
Vakufnama e Mahmud Pashës 3045
Ujëvara e Radacit 3059
Ujëvarja në Grykë të Rugovës 3060
Kisha katolike 3062
Kisha e te Ngjiturit e Zonjes ne Qiell 3064
Gërmadhat e Manastirit Hvosna” 3065
Manastiri i Virgjëreshës së Shenjtë të Hvosnos 3065
Gërmadhat e Kishës paleokristiane në Bajicë 3066
Martiriumi paleokristian i Banjicës 3066
Monumenti Memorial i Gazimestanit 3082
Shtëpi banimi (IMMK) 3084
Kompleksi i Mitropolisë 3085
Kompleksi i Çarshisë së vjetër 3086
Muzeu i Kosovës 3086
Kompleks banimi (Emin Gjiku) Muzeu Etnologjik 3087
Mbetje të Hamamit të vjetër 3091
Gërmadhat e kishës varrezore të Shën Arkangjelit dhe gurë varresh të periudhës Osmane 3092
Nekropolë në Graçanicë 3093
Gërmadhat e vjetra të kishës së Shashkocit në potesin Qeliat’ 3094
Gërmadhat e kishës mesjetare me varre 3095
Gjurmët e nekropolit mesjetar në Matiqan 3098
Gërmadhat Mesjetare të Kompleksit në Kodrën Çeçan 3100
Lokaliteti Arkeologjik antik (Ligata) 3101
Lokaliteti Arkeologjik Selishtë (Çeremidëhane) 3102
Lokalitet Arkeologjik antik dhe mesjetar (te jorgovanët) 3103
Fortesë Antikë - Gradina e Malokëve 3104
Lokaliteti Arkeologjik – Selishtë (te shpija) 3105
Manastiri i Deçanit 3106
Kisha e Shën Nikollës në Gjurakoc 3109
Manastiri i Gorioçit 3110
Varret e vjetra me lisin shekullor në Carrallukë 3111
Gërmadhat e Kishës me varret e vjetra në Belicë 3112
Gërmadhat e Kishës me varre në potesin Voçarë 3113
Tyrbja e Sulltan Muratit 3114
Spitali i Partizaneve 1944 3115
Kulla e Habib Xhemajlit 3116
Varret e vjetra, gjurmët e kishës 3117
Lokaliteti Arkeologjik - Çuka e Braines 3118
Gërmadhat e kishës së Marisë së Zjarrit 3120
Gërmadhat e kishës se Shën Arkangjelit 3121
Lokaliteti neolitik Gumnishtë’ në Surkish 3122
Germadhat e Kishës, Perandori Konstantin dhe Perandoreshës Jelena’ 3123
Kisha e vjetër e braktisur e Shën Arkangjel Mehillit 3123
Kisha e Shën Andrejës 3125
Manastiri i Zoçishtës 3126
Kisha varrezore e Shën Nikollës 3128
Kisha varrezore e Shën Gjonit ne Hoçë te Madhe 3129
Kisha e Heremitëve, Uljaricë Klinë 3131
Kisha Bernjaçë 3132
Gërmadhat e kishës Shpëtimi i Shenjët’ (Shën Gjergji) 3134
Shtëpia - kullë e Sahit Agës 3144
Kulla e Shaban Murat Gjukaj 3149
Kompleksi i Dëshmorve 3150
Kulla e Demë Ali Pozharit 3151
Xheravica 3153
Kulla e Ram Zyber Krasniqit 3155
Teqja e madhe amë e Tarikatit Alije - Halvetije në Junik 3156
Kulla e Rrustë Zeqirit 3158
Tyrbja e Sheh Osmanit 3159
Kulla e Osmon Llullunit 3160
Kalaja e fshatit Belle 3164
Tyrbja e Dadës Hatë” 3166
Kulla e Mehmet Dervish Çekaj 3167
Objekti i shkollës fillore Edmon Hoxha” 3168
Xhamia e fshatit Baballoq 3169
Xhamia e fshatit Pozhar 3170
Xhamia e fshatit Isniq 3171
Xhamia e Sinan Pashës 3172
Lokaliteti arkeologjik në Rastavicë 3179
Lokaliteti arkeologjik romak 3179
Mulliri i Tahirsadrive (Rrustem Dervishaj) 3180
Kullë –Xhemail Haxhiu 3189
Shtëpi banimi – Avdullah Avdullahu 3190
Kulla e Ramiz Kuklecit 3191
Shkolla e parë shqipe 3194
Xhamia e Dumnicës 3196
Kishëz 3197
Xhamia e Brainës 3204
Mulliri i Bekim Binak Kamberaj 3209
Kulla e Hasan Rexhë Salihaj 3210
Vendi I shtëpisë së lindjes së Presidentit Ibrahim Rugova 3211
Kulla e Jusuf dhe Bardhosh Gërvallës 3211
Kulla e Ali Ozmanit 3212
Shtëpi banimi - Ismail Sahatqiu 3216
Shtëpi banimi - Adil Adili 3217
Kullë - Ibish Morina 3218
Shtëpi banimi - Hani i Sahit Agës 3219
Kompleks banimi - Familja Dervisholli 3220
Tumat Ilire në Lubozhdë (Nëngurë) 3227
Tuma Ilire (Në oborrin e Kishës së Shën Pjetrit dhe Shën Palit) 3228
Lokaliteti i periudhës romake në Kaliqan 3229
Kisha paleokristiane në Vrellë 3230
Lokaliteti arkeologjik-Fortesa në Vrellë 3231
Lokaliteti arkeologjik romak - Stanica 3232
Fortifikim i antikitetit të vonë 3233
Tuma e vetmuar në Irzniq 3234
Lokaliteti arkeologjik parahistorik 3235
Lokaliteti i periudhës romake në Cërkolez 3236
Lokaliteti i periudhës romake në Cërcë 3237
Fortifikim i antikitetit të vonë Gradina’ 3239
Fortifikim i Antikitetit të Vonë Gjyteti’ 3240
Banja e Pejës (Ilixha) 3242
Kulla e Ukë Januz Sylajve (Xhafer Sylës) 3258
Kulla e Ramë Sylejman Hoxha 3262
Shtëpi banimi - Shaban Aga 3271
Shtëpi banimi e Zejnullah Beut 3272
Mulli – Pronë e fshatit 3291
Pojatë – Avdyl Shabani 3292
Flladnikë – Avdyl Shabani 3293
Shtëpi banimi - Mahmut Pashë Gjinolli 3296
Tyrbja e Derevish Hajdarit 3297
Tyrbja e Shalajve (Dervish Sadikut 3298
Kulla e Nur Shalës 3299
Mulliri i Sallajve 3300
Liqejt e Xheravicës 3301
Kroni i Hoxhajve 3302
Kulla e Sadik Rrucës 3303
Kroni i priftit 3305
Moronica (park me Pisha) 3307
Kulla e Musë Mehmetit 3308
Kulla Smajl Nimon Balaj 3309
Kulla e Regjë Iber Balaj 3310
Kulla e Zenun Ahmetit 3311
Kulla e Sali Gecës 3312
Kulla e Mujë Mehmetit 3313
Kompleksi i Kullave në lagjën Mazrrekaj 3314
Kulla e Miftar Alisë 3315
Kulla e Zymer Fetës 3316
Kulla e Gjyle Kadrijaj 3317
Shtëpi banimi – Atifete Jusufi 3322
Ish Katastri i Komunës 3325
Tyrbja e Sari Salltëkut 3326
Vetfarmi 3340
Ish Hotel Unioni 3341
Rrënojat mullirit të Pashës 3342
Shtëpi banimi - Sali Safqi 3344
Shtëpi banimi - Muharrem Sejdiu 3345
SHtëpi banimi - Imer Berisha 3346
Shtëpi banimi - Fitim Gjata 3347
Shtëpi banimi – Kemail Veseli 3348
Shtëpi banimi – Smail Haxhiu 3349
Mulli – Gani Syla 3351
Mulliri i Andrejës – Xhafer Krasniqi 3352
Shtëpi banimi – Rexhep Zariqi 3353
Kullë – Veli Pajaziti 3354
Trafo e rrymës 3355
Shtëpi banimi – Pronë e Komunës 3356
Xhamia e Koptëve 3357
Shtëpi banimi - Selatin Hallaqi 3358
Hamami i Pashës – Fitim Murat Mehmeti 3359
Gjykata Komunale 3360
Gjykata e Qarkut 3361
Shtëpi banimi – Faruk Ajeti 3362
Gjimnazi – Sami Frashëri 3363
Ndërtesa e RTK – së 3364
Banim kolektiv – Pronë e Komunës 3365
Xhamia e Sudi Efendisë 3366
Xhamia e Alaudinit 3367
Xhamia e Jusuf Qelebiut 3369
Shtëpi banimi - Nakije Globoderi 3371
Qendra rehabilitimit - Nëna dhe fëmija 3372
Muzeu i Pavarësisë së Kosovës - Ibrahim Rugova 3373
Galeria e arteve – Agim Çavderbasha 3374
Enti për punësim 3375
Kulla e Kamer Jahir Tahirit 3376
Hamabari i Nehbi Sahit Pecit 3377
Bërthama e vjetër e Qytetit - Mitrovicë 3378
Shtëpia e Zymer Musiqit 3379
Kulla e Kadri Hysenit 3380
Shtëpia e Familjes Bunjaku - Pantina 3381
Mulliri i Fetah Osman Baliqit 3382
Xhamia e Shtupecit të Vogël 3383
Fortifikata - Kalaja e Krilevës 3385
Kisha e Shën Gjergjit (Sinodale) 3390
Kisha e Shën Pantelemonit 3391
Shkolla ortodokse (e Kirili dhe Metodit të Shenjët) për priftërinjë 3392
Kompleksi i rezidencës Episkopike 3393
Shtëpia e familjes Mijiq 3394
Mulliri i Rexhep Shatrit 3395
Teqja e Sheh Beqës 3396
Tyrbja e Baba Hasanit 3397
Xhamia e Sejdi beut në Kurillë 3398
Varrezat hebraike (Arbëri) 3399
Varreza Hebraike ne Taukbashqe 3400
Stacioni i trenit 3402
Varrezat e LNÇ 3403
Ish Spitali i TBC - Ministria e Shëndetsisë 3404
Kulla e Sadik Ibishit 3405
Shtëpia e Ismet Sokolit 3406
Shtëpia e familjes Shpejti 3407
Mulliri i vjetër 3408
Valavicë – Mulli 3409
Varri i madh – sallatash 3410
Mulliri i vjetër i Elez Ramë Buzhalës 3411
Konaku i Manastirit të Deçanit 3412
Shtëpia e familjes Spasiq 3413
Kulla e Ismet Qemegës 3414
Ura e gurit 3415
Hambari i Fazli Osman Reshitajt 3416
Mulliri i urës së Bublit 3417
Xhamia e fshatit 3418
Kroi i Xhem Osmanit 3419
Xhamia e Shtimes 3420
Xhamia e fshatit 3422
Xhamia e fshatit 3423
Xhamia e fshatit 3424
Kulla e familjes Fejzullahu 3425
Shtëpia e Katarina Josipit 3426
Varrezë mesjetare në Vranjak 3427
Varrezë mesjetare në Celinë 3428
Terma - banjo romake në Çifllak 3429
Lokaliteti arkeologjik romakFusha ose Luga e Mullirit’ 3430
Lokaliteti arkeologjik romak në Tërpezë 3432
Tumat Ilire në Mirushë 3433
Kalaja e antikitetit të vonë 3434
Fortifikata/Kalaja Hisari i Kastërcit’ 3435
Tuma Ilire në Gjinoc 3436
Lokaliteti arkeologjik romak në Peçan të Ulët 3437
Tumat Ilire dhe lokaliteti arkeologjik i periudhës romake 3438
Tumat Ilire (Livadhet e Mëdhaja) 3439
Lokaliteti arkeologjik shumështresor në Vlashnje 3440
Pikturimet shkëmbore te Guva e Mrrizit (Unike në Kosovë) 3441
Lokaliteti arkeologjik romak në Piranë (Arat Qeremide) 3442
Lokaliteti arkeologjik Neolitik në Varosh 3443
Lokalitet arkeologjik në Nikadin 3444
Lokaliteti shumështresor arkeologjik në Sojevë 3445
Lokalitet arkeologjik në Komogllavë 3446
Lokaliteti arkeologjik në Rahovicë 3447
Lokalitet arkeologjik në Pleshinë 3448
Lokalitet arkeologjik në Greme 3449
Lokalitet arkeologjik në Nerodime të Epërme 3450
Lokalitet arkeologjik në Nerodime të Ulët 3451
Lokalitet arkeologjik në Surqinë 3453
Lokalitet arkeologjik Gjyteti’ në Jezerc 3454
Lokalitet arkeologjik në Sopotnicë 3455
Lokalitet arkeologjik në Kaçanikun e Vjetër 3456
Lokalitet arkeologjik në Biti të Epërme 3457
Lokalitet arkeologjik në Gotovushë 3458
Kalaja në Gotovushë 3459
Gjurmët e kishës mesjetare në Kllokot 3460
Lokalitet arkeologjik parahistorik shumështresor në Dardhishtë 3461
Ndërtesa ku është vendosur Teatri i qytetit 3462
Dy ndërtesa të shkollës follore Jeronim De Rada 3463
Ndërtesa e stacionit të trenit 3464
Ndërtesa ku është vendosur biblioteka e madhe 3465
Shtëpi banimi e familjes Goga 3466
Ura mbi lumin Nerodime në Varosh 3467
Objekti i Mullirit dhe Bifurkacionit, si pejsazh kulturor 3468
Ndërtesa e stacionit të trenit 3469
Xhamia në Greme 3470
Ndërtesa ku është vendosur biblioteka e vogël e qytetit 3471
Kompleksi i ndërtesave : Xhami dhe Kishë Orthodokse 3472
Shtëpia e Hasan Fazlisë në Koshare 3473
Teqja në Mirasalë 3474
Shkolla e Nerodimes 3475
Shkolla e Pleshinës 3476
Kullë – Nazif Murati 3477
Mulliri i Demë Ahmetit 3478
Shtëpi banimi,pronë e Sabit Hamitit 3479
Kullë e Demë Ahmetit/ tani pronë e Halit Hamitit 3480
Shtëpi banimi – Hasan Ramadani 3481
Gëërmadhat e Kishës së vjetër 3482
Lokalitet arkeologjik në Ticë 3484
Lokalitet arkeologjik parahistorik në Pogragjë 3485
Lokalitet arkeologjik parahistorik në Përçevë 3486
Kisha mesjetare në Smrekovnicë 3487
Kisha e Shën Nikollës dhe sarkofagu i mermerit në Banjë 3488
Gjyteti i Syriganës 3489
Manastiri i Shëruesve të shenjtë 3490
Kisha e Virgjëreshës së Shenjtë 3491
Kisha e Shën Gjergjit 3492
Xhamia në Syriganë 3493
Kompleksi i shtëpive të familjes Jashari ( lagja e Jasharajve) 3494
Kulla e Ibish Alise 3495
Kulla e Ibish Alisë 3495
Kulla e Hysen Hajdarit 3496
Kulla e Isuf Sadiku 3497
Kulla e Brahim Metës 3498
Hamami 3499
Tyrbe Qabrat 3500
Shtëpia e Tahir Bakallit 3501
Shtëpia e Ismet Zhaveli 3502
Vendbanimi romak në Batushë 3503
Fortifikim i Antikitetit të Vonë në Strellc 3504
Varrezë mesjetare 3506
Lokaliteti arkeologjik Tuma’ në Tërpezë 3507
Vendbanimi i periudhës romake në Koretishë 3508
Lokalitet arkeologjik në Sallabajë 3509
Gërmadhat e kishës në Sallabajë 3510
Shkolla fillore në Shtupec të Vogël 3511
Shtëpi Banimi (Gazmend Abarashi) 3512
Ura e Vjetër e Gurit në Vrri 3524
Tyrbja e Sheh Shpëtimit 3525
Kulla e Bajram Selmanit 3526
Kulla e Bajram Xhafer Lekaj 3527
Kulla e Currit 3528
Teqja e Sheh Nakisë 3529
Kroni i Islom Beut 3532
Kroni i Rexhep - Ages 3534
Kroni i Sylejman Vokshit 3537
Kroni i Xhamisë Mulla Jusuf 3538
Bunari i Kryepazarit 3539
Kroni i Pangjalles 3541
Normalja e Gjakovës – Fakulteti i Edukimit në Kompleksin e Çarshisë së Madhe 3542
Kompleksi dhe Shtatorja e Sylejman Vokshit 3545
Mulliri i Cërmjanit 3548
Xhamia e fshatit 3551
Varrezat e Heronjëve 3552
Tyrbja e Babës Hasan 3566
Guri i Shtrigës –Resulë 3567
Xhamia në Kurbali 3568
Mulliri i Hakiut në Verbice te Zhegocit 3581
Kulla e Donika Jusuf Gërvalla 3584
Kulla e Florim Januz Gecaj 3585
Kulla e ages 3586
Shtëpija e Herticëve 3587
Çezmja - në sheshin e DR. IBRAHIM RUGOVA 3591
Lokaliteti arkeologjik neolitik në Barilevë 3593
Lokaliteti arkeologjik neolitik në Bardhosh 3594
Lokaliteti parahistorik Rigjeva’ 3596
Tumat Ilire në lokalitetin Boka’ në Përçevë 3597
Nekropoli tumular në Rogovë 3598
Nekropoli tumular i Ponoshecit 3599
Gjurmët e vilës romake në Pestovë 3602
Lokaliteti Romak në Poslishtë:Villa Rustica Statio Mansio 3603
Lokaliteti arkeologjik romak në Vërban 3604
Lokalitet arkeologjik në Paldenicë 3605
Kisha paleokristiane në Nikadin 3606
Kalaja e Llapushnikut 3608
Nekropoli tumular në Volljakë 3609
Lokaliteti arkeologjik te Livadhet e Kishës’ në Jezerc 3612
Fortifikata parahistorike Gradina” në Çikatovë të Vjetër 3616
Kalaja parahistorike në Batushë 3618
Mbetjet e një ure romake në Rogovë 3619
Nekropoli tumular në Bokë të Rakovinës 3620
Gradina e Gushicës së Vitisë 3622
Lokaliteti arkeologjik-Bregu i Gjytetit-Gjyrishec 3623
Tuma e madhe Ilire në Jashanicë 3624
Kulla e Musë Rexhepaj 3627
Sellamllëku - Shtëpia kulturore Promovuese – Muze 3628
Mulliri i vjetër 3629
Shtëlpia e familjes Bërlajolli 3630
Kroi I Qoragës 3631
Teqja e Melamive 3632
Biblioteka Kombëtare e Kosovës 3639
Tuma parahistorike dhe vendbanimi mesjetar 3649
Fortifikim parahistorik 3650
Lokalitet arkeologjik romak 3651
Gjurmët e kishës së vjetër në Cërmjan 3652
Lokaliteti Arkeologjik- varret e vjetra në Damjan 3653
Lokaliteti Arkeologjik mesjetar në Dujakë 3654
Lokaliteti arkeologjik romak 3655
Varrezë mesjetare 3656
Lokaliteti Arkeologjik romak dhe Kisha mesjetare në Jahoc 3657
Fortifikimi në Koshare 3658
Tumë prehistorike, Kishë dhe Varrezë mesjetare 3659
Fortifikim i antikitetit të vonë në Kusarë 3660
Rrënojat e një kishe paleokristiane 3661
Tumë Ilire 3662
Lokaliteti arkeologjik romak 3663
Varreza mesjetare në Pataçan të Epërm 3664
Kisha mesjetare në Pjetërshan 3665
Gjurmët e vendbanimit mesjetar në Popoc 3666
Vendbanimi romak në Qerim 3667
Kisha mesjetare në Raçë 3668
Varrezë mesjetare në Rracaj 3669
Gjurmët e kishës dhe varrezës mesjetare 3670
Gjurmët e një vendbanimi mesjetar në Jabllanicë të Gjakovës 3671
Varrezë mesjetare në Smolicë 3672
Varrezë mesjetare në Vogovë 3673
Varrezë mesjetare në Zhdrellë 3674
Tuma Ilire në Leshan 3675
Tuma Ilire në Dobërdol (Kastrat) 3676
Kalaja në Hisar të Brrutit 3677
Lokaliteti parahistorik Kërshina’ 3678
Lokaliteti arkeologjik shumështresor në Gërmi 3679
Lokaliteti parahistorik në Grashticë 3680
Lokaliteti parahistorik në Keqekollë 3681
Kalaja e antikitetit të vonë në Keqekollë 3682
Kalaja e antikitetit të vonë në Koliq 3683
Lokaliteti arkeologjik - Quka e Drazhnjes 3684
Fortifikata – Gradina e Sofalisë 3685
Kalaja e antikitetit të vonë në Kolovicë 3686
Kalaja e antikitetit të vonë në Sharban 3687
Lokaliteti arkeologjik – Kulina’ në Slivovë 3688
Fortifikata e antikitetit të vonë – Gjyteti i Grashticës 3689
Kalaja antike në Butoc 3690
Lokaliteti arkeologjik Gumnishtë’ 3691
Gërmadhat e katedrales së Artanës 3692
Gërmadhat e kishës Sakse nëArtanë 3693
Themelet e Kishës së Shën Mërisë nëVllasali 3694
Themelet e kishës së restauruar –Artanë 3695
Gjurmë të minierave antike në Majen e Mprehtë në Shashkoc 3696
Gjurmët e Gjytetit të Janjevës 3697
Lokaliteti parahistorik në Budrigë të Ulët 3699
Kalaja e Pidiqit - Shurdhanit 3700
Lokaliteti arkeologjik i periudhës së Bronzit në Varosh 3701
Kisha mesjetare në Budrigë 3702
Gjurmët e kishës mesjetare në Gmicë 3703
Gjurmët e kishës paleokristiane në Izbicë 3704
Gjurmët e lokalitetit arkeologjik në Mikushnicë 3705
Kalaja - Çuka e Godancit 3706
Lokalitet arkeologjik Gradina”-kalaja në Syriganë 3707
Lokalitet arkeologjik I periudhës romake në Torinë 3708
Themelet e kishës në Karaçevë të Epërme 3709
Lokaliteti arkeologjik në Dobërllukë 3710
Lokaliteti arkeologjik në Mirash të Vushtrrisë 3711
Lokaliteti arkeologjik në Babush të Muhaxherëve 3712
Vendbanimi parahistorik dhe Antikitetit të Vonë në Zhilivodë 3713
Kalaja antike në Belle 3715
Lokaliteti neolitik në Zllatarë 3716
Vendbanimi i periudhës romake në Cërnicë 3717
Fortifikata parahistorike në Cërnicë 3718
Mbeturinat e të Dëftuarit të Shën Mërisë në Peçan 3719
Vendbanimi neolititik në Rakosh 3720
Lokaliteti neolitik në Nakaradë 3722
Lokaliteti shumështresor në Qabiq 3724
Rrenojat e kishës mesjetare në Mushtishtë 3725
Lokaliteti arkeologjik Çuka’ në Barilevë 3726
Nekropoli mesjetar në Bllacë 3727
Gjurmët e kalasë në Siçevë 3728
Vendbanim parahistorik në Trudë 3729
Rrënojat e një vile romake në Mramor 3730
Kodërvarret Ilire në Zajqec 3731
Figurinë antropomorfe 3734
Figurinë antropomorfe 3735
Figurinë zoomorfe 3736
Altar 3737
Tavolinë kulti 3738
Tavolinë kulti 3739
Tavolinë Kulti 3740
Kupë gjysemsferike 3741
Kupë 3742
Kupë 3743
Tas 3744
Enë sferike me qafe te shkurt 3745
Kupë sferike 3746
Enë rezervash 3747
Rrotulla boshti 3748
Maje shigjete 3749
Maje shigjete 3750
Thikë stralli 3751
Thikë stralli 3752
Shpuese kocke 3753
Shpuese kocke 3754
Figurine antropomorfe 3755
Figurine antropomorfe, Hyjnesha ne fron” 3756
Figurine antropomorfe 3757
Kapak zoomorf 3758
Kokë Figurinë antropomorfe 3759
Figurine antropomorfe 3760
Figurine antropomorfe 3761
Figurine antropomorfe 3762
Figurine antropomorfe 3763
Figurine antropomorfe 3764
Figurinë antropomorfe në formë të kentaurit. 3765
Figurinë antropomorfe e tipit Hyjnësha e ulur në fron” 3766
Figurinë antropomorfe 3767
Figurinë antropomorfe 3768
Enë me dekor antropomorf 3769
Enë me dekor antropomorf 3770
Objekt kulti - Riton 3771
Objekt kulti - Riton 3772
Objekt kulti - Riton 3773
Kapak 3774
Pjatë 3775
Kupa binjake 3776
Kupe gjysmësferike 3777
Kupe gjysmësferike 3778
Kupe gjysmësferike 3779
Enë sferike 3780
Vazo 3781
Enë me vegje brinjake 3782
Ene profile S-je 3783
Pjatë 3784
Kulluese 3785
Amfore 3786
Enë sferike 3787
Furre ne miniature 3788
Furre ne miniature 3789
Furre ne miniature 3790
Sopata guri 3791
Sopata guri 3792
Sopata guri 3793
Sopata guri 3794
Enë dekorative 3795
Enë dekorative 3796
Enë bikonike 3797
Kupë 3798
Tas 3799
Tas konik 3800
Kantaros 3801
Vazo 3802
Vazo 3803
Peshore në formë samari. 3804
Tas 3805
Filxhan njëvegjak 3806
Enë dyvegjake 3807
Tas i vogël bikonik 3808
Gur për bluarje-Mokër 3809
Sopatë guri 3810
Tas njevegjak 3811
Tas dyvegjak 3812
Tas konik 3813
Enë kuzhine 3814
Enë rezervash 3815
Filxhan 3816
Enë rezervash 3817
Tas njevegjak 3818
Shpuese kocke 3819
Tas njëvegjak 3820
Tas njëvegjak 3821
Tas njëvegjak 3822
Tas njëvegjak 3823
Enë rezerve 3824
Enë rezerve 3825
Enë me trup sferik 3826
Enë bikonike 3827
Filxhan 3828
Enë një vegjake 3829
Tas dy vegjak 3830
Urnë 3831
Urnë 3832
Tas njëvegjak 3833
Urnë 3834
Urnë 3835
Majë heshte 3836
Sopatë 3837
Tokëz rrypi 3838
Objekt bronzi 3839
Pjatë 3840
Tenxhere 3841
Tas një vegjak 3842
Tas një vegjak 3843
Vazo 3844
Pjatë 3845
Enë me trup oval 3846
Tas një vegjak 3847
Tas një vegjak 3848
Tas dy vegjak 3849
Tas dy vegjak 3850
Byzylyk bronzi 3851
Byzylyk bronzi 3852
Byzylyk bronzi 3853
Byzylyk bronzi 3854
Varëse qelibari 3855
Fibulë gjyslykore 3856
Fibulë (pincetë) 3857
Fibulë në formë harkore 3858
Fibulë 3859
Varëse 3860
Byzylyk 3861
Sopatë ne miniature 3862
Sopatë 3863
Maje heshte 3864
Vazo 3865
Hydrie 3866
Mulli guri - Mokër 3867
Maje Heshte 3868
Maje Heshte 3869
Stelë 3870
Skifos 3871
Skifos 3872
Kilik 3873
Fragment amfore me mbishkrim grek 3874
Objekt metali-Amulet 3875
Denar argjendi 3876
Medalioni i Probit 3877
Vazo 3878
Zara kocke 3879
Shishe qelqi 3880
Fibul bronzi 3881
Varëse 3882
Kupë qelqi 3883
Broke 3884
Fibule bronzi 3885
Fibule bronzi 3886
Amforë 3887
Amforë 3888
Amforë 3889
Broke 3890
Shishe 3891
Kupë 3892
Vazo 3893
Balsamarium 3894
Herme 3895
Objekt dekori 3896
Pllakë votive 3897
Pllakë votive 3898
Dorezë bronzi 3899
Kandil 3900
Laterculi 3901
Nomina mulierum 3902
Skulpturë 3903
Kokë e mermerët-Filipi II Arab 3904
Stelë-gur mbivarror 3905
Stelë-gur mbivarror 3906
Altar me shkrim grek 3907
Mbshkrim 3908
Pjese e Arkitraut 3909
Mbshkrim nderi-honorifik 3910
Sarkofag 3911
Kandil 3912
Pjatë 3913
Dorezë kocke 3914
Thikë hekuri 3915
Vegël mjeksore 3916
Broke 3917
Byzylyk 3918
Broke 3919
Peshore-Kandar 3920
Byzylyk 3921
Unazë 3922
Tas me dekor 3923
Tas 3924
Monedhe e Teodosit 3925
Monedhe e Teodosit I 3926
Monedhe e Leonit I 3927
Monedhe e Konstansi II 3928
Monedhe e Basilit II 3929
Monedha e Maksimianit 3930
Monedhe e Lucio Verit 3931
Monedhe e Septim Severit 3932
Pjate 3933
Mulliri I Hajrizit (Mulliri I Zotnisë) 3990
RTK1 – Radio Televizioni – Valët e Mesme ne Bakshi 3998

4000 - 4999[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ilustrimi në wikipedia Emri/Artikulli ID me link ne kategorinë në Commons Plotësimi i vetive në Wikidata (ID, shteti, instance of) Id në Wikidata
Kulla e Shemsi Ahmetit 4008
Kulla e Sefedin Zasellës 4009
Kulla e Mehmet Sylanit 4010
Shtëpi banimi - Nezir Hyseni 4011
Kompleksi arkitektonik 4012
Shtëpi banimi - Idriz Hajdarit 4013
Shkolla fillore Emin Duraku 4014
Kulla e Ilaz Kodrës 4015
Kulla e Ahmet Delisë 4016
Kulla e Tahir Mehës 4017
Kulla e Bajram Halitit 4018
Kulla e Azem dhe Shote Galica 4019
Muri I Zotnisë 4020
Shtëpi banimi - Musa Hamiti 4022
Ish baza e Ushtrise Italiano-Gjermane dhe Ish Stacion Hekurudhore 4029
Kisha e Shën Ekatarinës 4030
Shtëpi Banimi ne Podujevë 4033
Kompleks Banimi në Milevc (Selim Ismaili) 4034
Shtëpi Banimi në Besi (Idriz Bllaca) 4042
Stacioni i Trenit në Vranidollë 4044
Shtëpi Banimi në Keqekollë (Muhamet Hasani) 4045
Kisha Shën Ndou 4062
Kompleks Banimi – Etnoteatri 4080
Shtëpi Banimi në Kukaj ( Daut Xhemshiti) 4089
Shtëpi Banimi në Pasjan (Trajko Rajqiq) 4093
Shkolla e Vjetër e Muzikës 4095
Tyrbja e Babës Ramadan 4104
Shtëpi Banimi në Kokaj ( Ilmi Rrustemi) 4105
Shtëpi Banimi në Pasjan (Nikolla Trajkoviq) 4106
Shtëpi Banimi në Pasjan (Bozhin Gjorgjeviq) 4107
Stacion i Trenit në Dritan (Dobroshec) 4115
Stacioni i Trenit në Drenas 4116
Stacion i Improvizuar Hekurudhor në Drenas 4117
Stacioni i Trenit në Baicë 4118
Shtëpia e Familjës Kabashi(Hapqiu) 4120
Shtëpija e Xhemajli Ereneit 4121
Tyrbja e Dervish Avdiut dhe Ahmatit 4124
Vendbanim Parahistorik ne Lubozhdë 4125
Kështjella – Gjyteti i Grajqevcit 4126
Vendbanim Parahistorik dhe Antik e Vonë ne Reshtan 4127

X001 - X034[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ilustrimi në wikipedia Emri/Artikulli ID me link ne kategorinë në Commons Plotësimi i vetive në Wikidata (ID, shteti, instance of) Id në Wikidata
Kulla e halit Hoxhës X001
Shtëpia tradicionale e familjes Hoxha X002
Shtëpia tradicionale e Bedri Shytit X003
Shtëpia tradicionale e Bashkësisë Islame në Rr. Mithat Frashërit X004
Shtëpia tradicionale e Bashkësisë Islame X005
Shtëpia tradicionale e Rushit Këpuskës X006
Shtëpia e Familjes Qerkezi - Muzeu historik 99 X007
Shtëpia tradicionale e Avdramon Domi X008
Selia e Ipeshkvisë Katolike X009
Minarja e Xhamisë në Fshatin Brestoc X010
Kulla e Shaban Polluzhës X012
Shtëpia me qatma në Bellasicë X013
Shtëpia e Selim dhe Bajram Ndreci – Rexha X014
Shtëpia e Mulla Ademit X015
Hambari në Koliq X016
Mulliri në Majac X017
Koshi në Lladoc X018
Mulliri në Grashticë X019
Mulliri në Gllogovicë X020
Hambari i Gani Kocit ne Polac X021
Ish Arkivi Historik ne Vushtrri X022
Tyrbja e Qytetit ne Vushtrri X023
Kulla ne Zhazhë X024
Shtëpi Banimi në Mitrovicë(Islam Shipoli) X025
Shtëpi Banimi në Mitrovicë(Mirsad Ferati ) X026
Kisha e Nikollës së Shenjtë X027
Kompleks shtëpivë i Lagjes Bushtë e Poshtme X028
Shtëpia e Naser Thaçit X029
Mulliri i Zylbeharit X030
Qendra historike e Prizrenit X031
Fshati Hoqë e madhe X032
Peshorja X033
Lokomotiva me Avull X034