Wikipedia:Artikujt që secila Wikipedia duhet t'i ketë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Ka qindra Wikipedia. Disa prej tyre janë shumë të mëdha dhe disa janë shumë të vogla. Të gjithë kanë nevojë për disa artikuj themelorë. Ata madje mund të jenë thjesht Cung.

Kjo është një listë e 1000 artikujve themelorë që duhet të përmbajnë çdo Wikipedia. Kjo faqe duhet të përfshijë të njëjtat nene si meta: Lista e artikujve çdo Wikipedia duhet të ketë / Versioni 1.3.

Disa nga artikujt janë me shkronja të trasha. Kjo do të thotë se është shumë e rëndësishme që ato të shkruhen.


Biografi[redakto tekstin burimor]

Aktorët, valltarët dhe modelet[redakto tekstin burimor]

 1. Sarah Bernhardt
 2. Charlie Chaplin
 3. Marlene Dietrich
 4. Marilyn Monroe

Artistë dhe arkitektë[redakto tekstin burimor]

Autorët, dramaturgët dhe poetët[redakto tekstin burimor]

Kompozitorë dhe muzikantë[redakto tekstin burimor]

Eksploruesit dhe udhëtarët[redakto tekstin burimor]

Drejtorët e filmave dhe skenaristët[redakto tekstin burimor]

Shpikësit, shkencëtarët dhe matematikanët[redakto tekstin burimor]

Filozofët dhe shkencëtarët socialë[redakto tekstin burimor]

Liderët politikë[redakto tekstin burimor]

Figura fetare dhe teologë[redakto tekstin burimor]

 1. Abrahami
 2. Tomas Akuinas
 3. Shën Agustini
 4. Gautama Buddha
 5. Ebu Hamid el-Gazaliu
 6. Jezusi
 7. Martin Luther
 8. Moisiu
 9. Muhammedi
 10. Shën Pali

Filozofia dhe psikologjia[redakto tekstin burimor]

Filozofia[redakto tekstin burimor]

Psikologjia[redakto tekstin burimor]

 1. Sjellja
 2. Emocioni
 3. Dashuria
 4. Psikologjia
 5. Mendimi

Feja[redakto tekstin burimor]

Pamja botërore dhe feja[redakto tekstin burimor]

Shkencat shoqërore[redakto tekstin burimor]

 1. Shoqëria
 2. Qytetërimi
 3. Arsimi

Familja dhe marrëdhëniet[redakto tekstin burimor]

Politika[redakto tekstin burimor]

Biznes dhe ekonomi[redakto tekstin burimor]

Ligji[redakto tekstin burimor]

 1. Ligji
 2. Kushtetuta

Organizatat ndërkombëtare[redakto tekstin burimor]

Lufta dhe ushtria[redakto tekstin burimor]

Çështjet sociale[redakto tekstin burimor]

Gjuha dhe letërsia[redakto tekstin burimor]

Shkencë[redakto tekstin burimor]

 1. Shkenca
 2. Natyra

Astronomi[redakto tekstin burimor]

Biologji[redakto tekstin burimor]

Proceset biologjike[redakto tekstin burimor]

 1. Metabolizmi
  1. Hormonet tretës
  2. Fotosinteza
  3. Fryma
 2. Evolucioni
 3. Riprodhimi
  1. Shtatzania
  2. Gjinia

Anatomi[redakto tekstin burimor]

Shëndeti dhe mjekësia[redakto tekstin burimor]

Organizmat[redakto tekstin burimor]

Kimi[redakto tekstin burimor]

Shkenca e Tokës[redakto tekstin burimor]

Fizikë[redakto tekstin burimor]

Matjet dhe njësitë[redakto tekstin burimor]

 1. Shkallë (kënd)
 2. Kilogrami
 3. Litri
 4. Metri
 5. Sistemi SI
 6. Sekonda

Matja e kohës[redakto tekstin burimor]

 1. Kalendari
  1. Kalendari gregorian
 2. Ora
 3. Dita
 4. Zona kohore
 5. Viti

Artikuj ushqimor[redakto tekstin burimor]

Pije[redakto tekstin burimor]

 1. Birra
 2. Kafeja
 3. Lëngu
 4. Qumështi
 5. Çaji
 6. Uji
 7. Vera (pije alkoolike)

Matematikë[redakto tekstin burimor]

Teknologji[redakto tekstin burimor]


Artet dhe rekreacion[redakto tekstin burimor]

Historia dhe Gjeografia[redakto tekstin burimor]

Historia[redakto tekstin burimor]

Ky seksion është për ngjarjet dhe periudhat në historinë njerëzore dhe parahistorinë.

 1. Historia

Parahistoria dhe bota e lashtë[redakto tekstin burimor]

Mesjeta dhe moderniteti i hershëm[redakto tekstin burimor]

Modern[redakto tekstin burimor]

Gjeografi[redakto tekstin burimor]

Vendet[redakto tekstin burimor]

Qytetet[redakto tekstin burimor]

Trupat e ujit[redakto tekstin burimor]

Malet dhe shkretëtirat[redakto tekstin burimor]

 1. Alpet
 2. Andet
 3. Himalajet
  1. Mali Everest
 4. Kilimanxharo
 5. Malet Shkëmbore
 6. Saharaja

Shiko edhe[redakto tekstin burimor]